Beweegdiploma

Het beweegdiploma is bestemd voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Tijdens de beweegdiplomalessen gaan de kinderen op een speelse manier aan de slag met alle motorische basisvaardigheden. Hierdoor leren zij niet alleen een bal gooien en vangen maar ook springen, hinkelen en schommelen. Het officiële KNGU beweegdiploma dient als basis voor alle sporten.

In tegenstelling tot het zwemdiploma, dat al jarenlang bestaat en bijna als vanzelfsprekend tot de opvoeding behoort, is het beweegdiploma nog niet zo ingeburgerd. Goed leren bewegen is heel belangrijk voor de motorische ontwikkeling van het kind. En omdat de lessen in groepsverband plaatsvinden draagt het beweegdiploma ook bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Wanneer een kind goed leert vallen, lopen, springen en balanceren, zal dat in de toekomst zijn vruchten afwerpen.

Er zijn twee beweegdiploma’s die gehaald kunnen worden in de leeftijdsperiode 2 tot 6 jaar. Twee keer per jaar is er een afsluitmoment waarbij de kinderen hun beweegdiploma kunnen halen.

Hierbij een leuke promofilm van de KNGU  https://www.youtube.com/watch?v=ogCuvBEqpEo&feature=youtu.be  https://www.youtube.com/watch?v=rvSrG02bcAA

Beweegdiploma
Dag Zaterdag
Tijd 9.00 – 9.45 uur

10.00 – 10.45 uur

Trainer Stefanie Demarteau
Contributie € 95,50  per seizoenshelft (seizoen 2019-2020); U betaalt per seizoenshelft, niet per les.